ПОРТАЛ
11 квітня 2014, 09:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські підприємці скаржилися прокурору на хакерів та бездіяльність правоохоронців

Підприємці зустрілися з прокурором Черкас Сергієм Пидоричем під час тематичного круглого столу «Взаємодія прокуратури міста Черкаси з представниками бізнесу в рамках протидії корупції».

Захід ініціювала прокуратура, щоб підприємці могли внести пропозиції щодо підвищення ефективності державної антикорупційної політики та обговорити проблемні аспекти функціонування бізнесу на території міста.

Більшість озвучених підприємцями звернень стосувалися бездіяльності правоохоронців, відсутності реагування на заяви та звернення. Як виявилося, бізнес потерпає від атак хакерів, внаслідок яких зникають немалі кошти з рахунків підприємств. Однак розслідування таких справ практично не ведеться, на заяви часто просто не реагують.

Сергій Пидорич пообіцяв активізувати слідчу роботу прокуратури. Він закликав підприємців не давати хабарі і оперативно писати заяву про вимагання «винагороди» чиновниками.

За словами Сергія Пидорича, зараз жодних резонансних корупційних справ не ведеться: «Корупційних резонансних справ на сьогодні немає, але вони обов’язково будуть, бо ми звертаємо увагу на перевіряючі органи».

Зустріч відбулася за підтримки Черкаської торгово-промислової палати. Сергій Пидорич пообіцяв, що подібні тематичні круглі столи з представниками бізнесу будуть відбуватися і в подальшому для налагодження прозорої співпраці.