ПОРТАЛ
25 квітня 2012, 14:39

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Європа фінансує підтримку українського малого бізнесу

Європа фінансує підтримку українського малого бізнесу

Для програм підтримки малого бізнесу (SBS) Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Європейський союз виділив 10 млн евро. Програма фінансування також включає програми ділових консультаційних послуг (BAS) і програми розвитку підприємств (EGP) в країнах Східного партнерства, включаючи Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Молдову і Україну.

Фінансування буде використовуватися для надання ділових консультаційних послуг та передачі ноу-хау, повідомили представники ЄС і ЄБРР на прес-конференції. Виділені кошти дозволять ув 2011-2013 роках реалізувати більше 60 проектів EGP і більше 600 проектів BAS.

Програма BAS стартувала у 1995, в Україні програма почала працювати у 2010 році. В її рамках було надано допомогу 118 малим і середнім підприємствам і виділено 1,7 млн євро донорських коштів. Клієнти програми в основному ведуть діяльність у таких секторах, як виробництво продуктів харчування та напоїв, оптова та роздрібна торгівля, будівництво та інженерні роботи.

Програма EGP реалізується з 1993 року, її метою є допомога малим і середнім підприємствам у здійсненні структурних перетворень та розвитку нових бізнес-навичок на рівні вищого керівництва. Програма працює в Україні з 1996 року, за цей час реалізовано 68 проектів, на які було виділено 4,9 млн євро донорських коштів.

За матеріалами:  www.news.ub.ua