ПОРТАЛ
8 квітня 2014, 19:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Україні подорожчали кредити

У квітні ставки за автокредитами, іпотекою і кредитами готівкою в українських банках зросли. Такими є дані моніторингу ЛІГАБізнесІнформ.

Автокредити

Середня процентна ставка по кредитах на покупку автомобілів зросла на 0,12 процентного пункту і становить 16,57 %. Початковий внесок варіюється в межах від 0 % до 75 %, при цьому чим більше сума внеску і коротше термін кредитування - тим нижче процентна ставка по кредиту.

Найбільш м'які умови пропонуються за кредитами на авто іноземного виробництва ( це стосується і термінів кредитування, і процентних ставок), трохи жорсткіше - на вітчизняні, російські та китайські авто. Найбільш жорсткі умови - за кредитами на автомобілі, що були у вжитку.

Іпотека

Середня процентна ставка за іпотечними кредитами за місяць зросла на 0,38 процентного пункту і становить 20,98 % річних.

Максимальний термін кредитування становить 30 років, хоча більшість банків намагаються обмежити його 5-10 роками. Банки пред'являють досить жорсткі вимоги до мінімального початкового внеску - при купівлі нерухомості на вторинному ринку позичальник повинен сплатити мінімум 20 % вартості квартири.

Споживчі кредити

Що стосується споживчих кредитів, номінальна середня процентна ставка по них зросла на 0,16 процентного пункту і на сьогодні становить 28,65 %. Водночас реальні процентні ставки за цим типом кредитів вищі, оскільки існіє велика кількість прихованих платежів - високих одноразових або щомісячних комісій за кредитом. Виняток становлять позики під заставу депозиту або нерухомого майна, а також під поручительство третьої особи.


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко