ПОРТАЛ
24 квітня 2014, 07:36

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Київщині стартував сезон оренди заміських будинків

Останнім часом великою популярністю серед киян користується оренда приватних будинків під Києвом на весняний та літній період.

Бажаючи відпочити, жителі мегаполісу орендують будинки на термін від декількох тижнів до декількох місяців. Про головні тенденції на ринку сезонної оренди приватних будинків Київської області, - пише domik.ua.

За словами експертів цього року більш популярні заміські будинки, вартість оренди яких не перевищує $ 1000 на місяць. Останнє можна пояснити економічною ситуацією, через яку люди не поспішають розлучатися зі своїми грошима, надаючи перевагу будинкам економ-класу перед респектабельними котеджами.

Фаворити сезону

Цього року, втім, як і попереднього, найбільшим попитом користуються приватні будинки і котеджі, розташовані недалеко від річки, озера чи лісу. Такий вид відпочинку нині називають «зеленим туризмом», коли разом з будинком можна орендувати ще й город, тим самим, заощадивши гроші на харчуванні.

В основному, для весняного та літнього відпочинку вибирають Новообухівський, Старообухівський, Вишгородський, Житомирський, Варшавський і Одеський напрямки. Зазвичай хочуть будинок, площею не більше 300 кв. м, ціна якого не перевищує $ 5000/місяць. Оскільки сезон відпусток тільки починається, пропозицій на ринку оренди заміської нерухомості ще дуже багато - на будь-який смак і для будь-якого гаманця, - відзначають експерти.

Ціна питання

Діапазон цін на ринку оренди будинків в Київській області зараз коливається від ста до декількох десятків тисяч доларів на місяць. Кияни можуть зняти як звичайний сільський будиночок без звичних зручностей за мінімальною ціною, так і розкішний котедж або віллу в районі з розвиненою інфраструктурою, вартість якої, часом, перевищує $ 10 000.

Що почому?

Основні цінові сегменти заміської нерухомості під Києвом:

$ 100-250 - за ці гроші можна орендувати затишний будиночок 1970-80-х років будівництва. Зазвичай таке недороге житло для відпочинку розташовано за 30-100 км від столиці. Укомплектовані старі будиночки радянськими меблями, мають літній душ та санвузол на вулиці. Іноді в них не проведено газ.

$ 600-1 000 - за ці гроші можна зняти невеликий будинок, побудований в 1990-х і розташований приблизно за 10-60 км від Києва. Зазвичай такі дачі розраховані на 3 кімнати, без особливих зручностей: із звичайним косметичним ремонтом, літньою кухнею, санвузлом на вулиці або в будинку, з маленькою ділянкою землі ( на 6-8 соток), з садом або городом. У будинку проведено газ, є електробойлер. Таке, за ринковими мірками, недороге житло можна знайти практично у будь-якому районі Київської області.

$ 1 200-1 500 - ціни на оренду більш сучасних і добре укомплектованих будинків під Києвом, що належать до 1990-х - початку 2000-х. Будинки цього цінового сегмента розташовані, як правило, за 10-50 км від української столиці. За ці гроші пропонують будинок з капремонтом, необхідною побутовою технікою, з садом і городом. Зазвичай на території є гараж, сауна або лазня. Багато будинків такого цінового сегмента розташовані неподалік від лісу, річки або озера.

$ 1 500-10 000 - за ці гроші орендар має право розраховувати на повністю укомплектований приватний будинок з басейном, сауною або спортзалом, розташований на території, що охороняється.

$ 10 000-30 000/місяць - вартість оренди котеджів класу VIP, площею від 200 до 700 кв.м, і розташованих за 5-40 км від Києва. Такі вілли, як правило, мають велику ділянку площею до 1 га. У них дизайнерський ремонт і меблі, навіть власний пляж, територія оформлена ландшафтним дизайном. Зона барбекю, тенісний корт, футбольне поле, гараж, штучний ставок або басейн на 200 кв.м. - звичайна комплектація для нерухомості даного цінового сегмента.