ПОРТАЛ
24 квітня 2014, 19:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Україні спростили реєстрацію прав на будинки в селах

Верховна Рада України спростила порядок проведення державної реєстрації права власності на будинки, побудовані до 05.08.1992.

Відповідний Закон України «Про внесення змін до статті 19 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" щодо особливостей державної реєстрації прав власності на об’єкти нерухомого майна закінчених будівництвом до 05 серпня 1992 року» був прийнятий 15.04.2014.

Так, для проведення державної реєстрації будинків, побудованих до05.08.1992 у сільській місцевості, наразі достатньо подати заяву та виписку з погосподарської книги. Вказана виписка буде надаватися за місцем знаходження таких будинків сільським головою або відповідною архівною установою, - роз’яснюють в Укрдержреєстрі.

У таких випадках для проведення державної реєстрації права власності технічний паспорт не подається за виключенням випадків, коли у виписці з погосподарської книги відсутні дані стосовно технічної характеристики об’єкта нерухомості.

Крім цього, для здійснення державної реєстрації права власності на зазначені об’єкти нерухомості, документами, що посвідчують речові права на земельні ділянки під такими об’єктами також вважаються рішення відповідної сільської ради про передачу (надання) земельної ділянки в користування або власність.