ПОРТАЛ
26 квітня 2014, 17:20

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Україні поступово знижуються ціни на іномарки

Скасування утилізаційного збору, що відбулося 18 квітня, почало виливатися в перші зниження цін на нові машини, і може трохи призупинити падіння продажів на авторинку, яке у квітні почало наближатися до 50 % ( в порівнянні з торішнім показником). Про це повідомили виданню «Вести» в компанії AUTO-Consulting.

Як з'ясувало видання, окремі автодилери почали зменшувати розцінки на авто. Слід зауважити, що це стало відбуватися не тільки до набрання чинності закону, що скасовує утилізаційного збору, але навіть до розгляду відповідного законопроекту у Верховній Раді.

Зараз же цінові акції, пов'язані зі скасуванням збору, розгорнув вже не один постачальник іномарок, а відразу декілька - Citroеn, Peugeot, BYD. Деякі салони практикують навіть «подвійні» знижки: щоб збільшити попит на машини, ціни опускають на суму, що в два рази перевищує збір.

Аналітики запевняють, що поточні знижки в салонах - тимчасове явище. «Компанії зараз, щоб залучити покупця за рахунок власного прибутку, знижують вартість авто зі старих запасів», - пояснив Олег Омельницький. Таким чином, автодилери сподіваються зупинити спад автопродажів в Україні, що спостерігається не перший місяць. І тільки. На повне відновлення ринку і зростання продажів сьогодні ніхто не розраховує.

«Партії авто, які вже проходять через кордон за новими правилами, скоро з'являться в автосалонах і на складах», - зазначив голова Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Хоча після скасування утилізаційного збору і спецмита, розцінки на автомобілі і стали трохи привабливішими, однак вони все одно поступаються цінникам на початку року. Адже вартість іномарок розраховується за більш високим курсом долара (сьогодні - 11,7 грн.), ніж у січні 2014 або в листопаді-грудні 2013. «Тому до докризового рівня гривневі ціни, звичайно ж, не опустяться», - пояснив Олег Омельницький.

Охочим максимально заощадити сьогодні доводиться розшукувати машини із залишків 2013 р., які в невеликих обсягах ще є у деяких дилерів, які затарили свої склади при курсі 8-8,5 грн./$. Проте таких авто залишилося небагато.

Хоча автодилери і говорять про акційні знижки дилерів, але визнають, що поки це не масове явище. І ще невідомо чи стане воно ним - експерти дають різні прогнози. Наприклад, в «УкрАвто» поки не знижували ціни і не проводили акцій у зв'язку з відміною утилізаційного збору.

Експерти поки утримуються від райдужних прогнозів щодо зростання продажів, і навіть не сподіваються на найближчий поліпшення статистики. За словами аналітиків, на ринок тиснуть два головні чинники: зростання курсу валют і нестабільна військово-політична ситуація в країні.


Новини ринків і компаній