ПОРТАЛ
6 липня 2014, 19:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Водіїв штрафуватимуть за крайню ліву смугу

З 1 липня ДАІ України починає комплекс профілактичних заходів щодо дотримання водіями правил розташування транспортних засобів на проїзній частині. Крім того, правоохоронці звертають увагу водіїв на те, що правило «вільної лівої смуги» за наявності двох і більше в одному напрямку - міжнародне, і за його порушення в багатьох країнах Євросоюзу передбачено досить великий штраф. У Правилах дорожнього руху п. 11.2. закріплено, що на дорогах, які мають дві і більше смуги для руху в одному напрямку, нерейкові транспортні засоби повинні рухатися якнайближче до правого краю проїзної частини, крім випадків, коли виконується випередження, об'їзд або перестроювання перед поворотом ліворуч чи розворотом, - пише «Автоцентр».

В Україні за порушення Правил розташування транспортних засобів на дорозі передбачено штраф від 425 до 510 гривень.

«Проте, досить часто може стати свідком ситуації, коли в крайній лівій смузі, при абсолютно вільній правій, рухається авто з мінімальною швидкістю, що викликає справедливі нарікання водіїв інших транспортних засобів. Тим часом, нерідко такі «любителі» лівої смуги навіть не замислюються, що порушують Правила дорожнього руху», - нагадують в Державтоінспекції.

Рух у крайній лівій смузі зі швидкістю, яка менше середньої швидкості потоку призводить до виникнення заторів. Крім цього, водії часто забувають і про важливий соціальний аспект. «У крайній лівій смузі часто рухаються транспортні засоби оперативних і спеціальних служб: швидкої допомоги, пожежників, рятувальників, міліції. Хвилина зволікання в русі таких авто, може коштувати комусь здоров'я або життя», - зазначив начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.


Новини ринків і компаній