ПОРТАЛ
23 липня 2014, 19:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Електроенергію зі сміття вироблятимуть у селі на Київщині

Спецпроект «Досвід регіонів»

У селі Підгірці Обухівського району запустили в експлуатацію другу чергу електростанції ТОВ «ЛНК» на біогазі полігону твердих побутових відходів № 5.

Робота електростанції зі встановленою потужністю 1063 кВт дає можливість забезпечити електроенергією населений пункт до 10 000 населення. За рахунок знешкодження шкідливих викидів забруднюючих речовин вона покращує екологічну ситуацію в області, повідомляють на сайті Київської облради.

Потужність введених в експлуатацію установок забезпечує скорочення викиду парникових газів, зменшує парниковий ефект. Також збір і використання біогазу дозволить скоротити викиди в атмосферу метану з полігону. Крім того, за рахунок зменшення кількості і тиску біогазу всередині тіла полігону практично повністю зменшиться ймовірність пожеж.

Введення в експлуатацію цієї електростанції входить у масштабну програму Київської області з використання альтернативних джерел енергії.

Довідка:

Перша в Україні біогазова електростанція на біогазі полігонів твердих побутових відходів (ПТБО) була введена в експлуатацію ТОВ «ЛНК» 1 квітня 2012 на ПТБО № 5 (село Підгірці Обухівського району Київської області). Друга, більш потужна, біогазова електростанція була введена в експлуатацію ТОВ «ЛНК» на ПТБО міста Бориспіль (село Глибоке Бориспільського р-ну Київської області) 4 червня 2013, де вперше в Україні електрична енергія виробляється за Зеленим тарифом.


Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції (м. Київ)
Валерій Пятницький
в.о. директора Черкаського регіонального центру з інвестицій та розвитку
Дмитро Виноградов
директор компанії СТА (Великобританія)
Марк Хейліер
президент Черкаської торгово-промислової палати
Сергій Першин
заступник директора ДП «Черкасистандартметрологія»
Михайло Чорнопишук