ПОРТАЛ
23 липня 2014, 21:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

За порушення українських водіїв планують карати штрафними балами

Державтоінспекція буде пропонувати ряд змін до правил дорожнього руху і готова обговорити їх з громадськістю. Зокрема, ДАІ наполягатиме на введенні системи нарахування водіям штрафних балів за порушення, хоча парламент свого часу відмовився її розглядати.

«У нас можна 10 разів порушити правила, і справа обмежиться лише штрафом. Ми пропонуємо ввести відповідальність за повторюваність порушення. Скажімо, якщо водій тричі зробив те ж порушення, то позбавляти його права керування на три місяці, якщо порушень більше, то розглядати питання про позбавлення прав», - заявив перший заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник, повідомляє Укрінформ.

Усі зміни пропонують обговорити з громадськістю 24 липня на Форумі з безпеки руху.

Крім того, Державтоінспекція буде пропонувати обов'язкове застосування пішоходами одягу зі світловідбиваючими елементами, що дає можливість водіям розгледіти людину на відстані 300-400 метрів.

Будников також поінформував, що на Форумі з безпеки руху будуть розглянуті нормативи по швидкості руху, права та обов'язки велосипедистів, параметри паркування тощо