ПОРТАЛ
9 квітня 2014, 17:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Перинатальний центр у Черкасах добудують, але після фінансових перевірок

Перинатальний центр у Черкасах добудують, але після фінансових перевірок

Обласний перинатальний центр у Черкасах таки добудують. Про це стало відомо під час робочого візиту голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка до Черкаської обласної лікарні, на базі якої і споруджують майбутній центр.

Для завершення будівництва необхідно не більше 3,5 місяців та фінансування у розмірі 19 мільйонів 918 тисяч, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА. Зведення цього центру почали ще влітку минулого року: на його відкриття очікували у березні, проте у зв’язку з подіями в країні ще після нового року будівництво зупинили.

– Будівництво цього розпочатого проекту слід завершити й не перетворювати його в новий довгобуд, але є необхідність фінансових перевірок цього об’єкту, - зазначив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Директор департаменту капітального будівництва Черкаської ОДА Олег Різник, повідомив, що вже закуплено медичне обладнання вартістю 22 мільйони 700 тисяч гривень.

Нагадаємо, будівництво таких центрів по всій Україні розпочали в рамках національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства».

За словами керівника Черкаського регіонального центру інвестицій та розвитку Дмитра Виноградова, за 2 роки в рамках реалізації Національного проекту «Нове життя» перинатальні центри вже відкрито в 11 областях України.

- Головна мета реалізації такого проекту - покращення демографічної ситуації та підвищення рівня якості та доступності висококваліфікованої медичної допомоги матерям та новонародженим, - зазначив Дмитро Виноградов.