ПОРТАЛ
26 липня 2014, 14:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

«Азот» ремонтує установки з очищення повітря

На ПАТ «АЗОТ» у цеху К­3 розпочався плановий капітальний ремонт установки з розділення повітря криогенного типу Кж­2 №1. Виконання запланованого комплексу робіт, згідно із затвердженим графіком, має завершитися на початку серпня.

Цех К-3 забезпечує вибухобезпеку та пожежну безпеку всіх хімічних процесів на виробництві азотних добрив. Основним результатом якісно проведеного капремонту є надійна та безаварійна робота обладнання, повідомляють на сайті ПАТ «Азот».

«Капремонт блоків розділення повітря, яких у нас три, ми проводимо кожного року, – говорить начальник цеху К­3 Петро Федоришин.

У бюджеті на 2014 рік на ремонт трьох блоків розділення повітря заплановано близько 800 тис. грн. Комплекс визначених заходів традиційно виконує ПП «Кисеньремтехмонтаж», чиї фахівці мають допуск до висотних і зварювальних робіт.

Нині паралельно з установкою для розділення повітря ремонтується ще й блок цеолітової очистки. Саме тут повітря повністю очищується від діоксиду вуглецю та вибухонебезпечних домішок.

Довідка.

Цех К-3 забезпечує виробничі цехи газоподібним азотом, який використовують для продувки апаратів і трубопроводів, пожежної безпеки та ін. Рідкий азот застосовують на підприємстві як охолоджувач. Крім того, його купують медичні та косметичні заклади. Користується попитом серед споживачів і високоякісний кисень.