ПОРТАЛ
20 лютого 2015, 16:39

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Фермерів Черкащини закликали єднатися для обстоювання своїх прав

Міжрайонні збори голів фермерських господарств Черкаської області відбулися сьогодні в Черкасах. Лейтмотивом зустрічі став заклик до фермерів об’єднатися для вирішення спільних проблем та відстоювання інтересів дрібних та середніх сільгоспвиробників.

<div class="dr_in_to_news"></div> Фермерів Черкащини закликали єднатися для обстоювання своїх прав

Зараз фермерів області найбільше хвилює підготовка до посівної, яка дорожчає з кожним днем. «Зараз сільгоспвиробники змушені шукати золоту середину між якістю і ціною. Рекордних врожаїв цього року вже не буде, бо подорожчали добрива в рази», – відзначив під час вступного слова голова Асоціації фермерів та землевласників Черкаської області Віктор Гончаренко.

Непомірним тягарем лягли на фермерів податків, які внаслідок законодавчих змін, зросли в десятки разів. Представники фіскальної служби області, які були запрошені на збори, роз’яснили новації та порядок сплати податків. Для відповідей на численні запитання фермерів щодо порядку оформлення землі відповідали представники Держкомзему в Черкаській області.

Під час зборів було вирішено запровадити фіксоване членство в Асоціації фермерів та землевласників Черкаської області. «Разом ми зможемо більш дієво впливати на вирішення наших нагальних проблем. Крім того, фіксовані члени Асоціації матимуть право на знижки до 12% у компаній-партнерів», – відзначив Віктор Гончаренко.

Учасники зборів неодноразово наголошували на необхідності законодавчих змін, які б сприяли розвитку сільгоспвиробництва.