ПОРТАЛ
12 березня 2015, 11:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах провели круглий стіл з деревообробниками

В Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбувся круглий стіл з деревообробниками. Тема засідання – хід та проведення аукціону з продажу необробленої деревини заготівлі II кварталу 2015 року по твердолистяних породах, який запланований на 16 березня.

<b>У Черкасах провели круглий стіл з деревообробниками</b>

У засіданні взяли участь заступник начальника облуправління Микола Рижков, головні інженери лісгоспів, директор Товарної біржі агропромислового комплексу центральних областей України Руслан Булах, представники підприємств, зацікавлених в придбанні деревини.

Заступник начальника обласного управління Микола Рижков нагадав, що в лютому в Черкасах проходив аукціон з продажу необробленої деревини заготівлі II кварталу 2015 року, проте торги по таких породах, як дуб та ясен було перенесено.

Акцентував увагу присутніх Микола Федорович на тому, що на аукціоні 16 березня буде запропоновано до продажу ресурс тільки першого місяця заготівлі II кварталу 2015 року – загалом 7839 кубометрів лісопродукції. Решта запланованої деревини заготівлі II кварталу 2015 року буде продаватися на електронних торгах, - інформують у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Директор Товарної біржі агропромислового комплексу центральних областей України Руслан Булах розповів про особливості проведення електронних торгів та запропонував створити ініціативну групу для формування Регламенту проведення такого виду аукціонів. Крім того, було розглянуто пропозицію провести пробні електронні торги з продажу необробленої деревини.

В ході обговорення кожен з присутніх мав змогу висловити свої пропозиції щодо вдосконалення механізму реалізації деревини. Представники деревообробних підприємств порушували такі питання, як формування стартових цін на лісопродукцію, встановлення цінової політики у зв’язку з курсовими коливаннями. Обговорювали можливі важелі впливу на технічних підприємців та недопуск їх до аукціонних торгів.

Учасники круглого столу зійшлися на тому, що цінову політику визначають ринкові відносини. Проте в умовах зростання попиту на деревину твердих порід необхідно впроваджувати кращі напрацювання європейського досвіду в справі реалізації деревини. Одним з таких і є впровадження електронних торгів з продажу лісо продукції.