ПОРТАЛ
17 серпня 2014, 20:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Найбільше прибутків у малому бізнесі отримали підприємства аграрної сфери

За попередніми підсумками 2013 року на Черкащині функціонувало 7427 підприємств малого бізнесу. З них 6196 – мікропідприємства. Частка малих підприємств у загальній кількості підприємств – суб’єктів підприємницької діяльності склала близько 94%. Найбільше малих підприємств (46,5%) зосереджено в обласному центрі, - інформують у ГУ статистики в Черкаській області.

Традиційно, у структурі малого бізнесу Черкащини найбільша питома вага працюючих підприємств (приблизно по одній чверті) припадає на дві сфери економічної діяльності: оптову та роздрібну торгівлю; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів і сільське, лісове та рибне господарство.

Фінансовий результат діяльності підприємств малого бізнесу був позитивним – 195 млн.грн. прибутків (із них мікропідприємств – 37 млн.грн. прибутків), проте, це втричі менше ніж за 2012 рік.

Підприємства сільського, лісового та рибного господарства, як і у попередні роки, досягли найвищої прибутковості – 293 млн.грн. (у 2,4 раза менше ніж за попередній рік).

А от діяльність промислових підприємств є найбільш збитковою – 88 млн.грн. збитків (майже вдвічі менше ніж за 2012р.).

Така поширена на Черкащині сфера діяльності як оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів теж отримала збитки у сумі 23 млн.грн., проти 16 млн.грн. збитків за попередній рік.


Новини ринків і компаній