ПОРТАЛ
26 квітня 2014, 09:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Відкриття нових ТРЦ у Києві переносять на 2015 рік

Відкриття проектів «Лавина» і «Блокбастер» може бути відкладено на 2015-й рік, повідомили виданню «Вести» в Українській торговій гільдії.

«На об'єкті на Академмістечку, «Лавина», вже приступили до оздоблювальних робіт. Ми встигаємо його ввести в експлуатацію цього року, але сумніваємося, що є ринкові причини для відкриття. Тому, швидше за все, і його, і «Блокбастер-молл» (Петрівка) відкриємо в 2015-му» , - розповів виданню партнер UTG Віталій Бойко.

При цьому, за його словами, проблем з фінансуванням будівництва немає: «Є проблеми загальноекономічні, перш за все, падіння загального споживчого попиту».

Таким чином, кількість відкритих в 2014 -му році в столиці об'єктів може скоротитися з п'яти обіцяних до трьох.

ТРЦ «Атмосфера» з орендованою площею 30 тис. кв. м відкрили в квітні, трохи пізніше заявленого терміну, а ТРЦ «Проспект» ( 40 тис. кв. м) прийме перших покупців в середині вересня. «Підписані договори на оренду більше 70 % площ», - повідомив один з інвесторів ТРЦ «Проспект».

Відкрити «Республіку» (135 тис кв.м.) обіцяють навіть раніше терміну: у жовтні 2014-го замість грудня, договори оренди підписані вже більш ніж на 90 % площ.

Якщо плани щодо «Лавини» і «Блокбастера» не зміняться, то до кінця року в Києві буде введено 205 тис. кв. м торговельних площ замість 415 тис. кв. м. прогнозованих раніше.

Але, незважаючи на зниження показників порівняно з прогнозованими, результат все одно може стати рекордним для столиці України, оскільки буде вдвічі вище, ніж у 2013 -го році. Тоді було введено 112,1 тис. кв. м. При цьому фахівці вважають, що в столиці і так спостерігається певна «криза надвиробництва».