ПОРТАЛ
19 серпня 2014, 19:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Більше 50% квартир у новобудовах Києва – однокімнатні

Зберігається тенденція будівництва малогабаритних квартир в новобудовах бюджетних сегментів. Так, в окремих новобудовах економ класу питома вага квартир-студій і 1-кімн. квартир перевищує 50% від загальної кількості всіх квартир проекту, а їх площі стартують від 18 кв. м.

У січні-червні 2014 р. пропозиція на ринку первинної житлової нерухомості Києва поповнилася за рахунок 16 нових житлових комплексів, повідомляє компанія City Development Solution. Всього станом на кінець І півріччя 2014 р. ринок первинної житлової нерухомості Києва представлено 180 житловими комплексами, пише finance.ua.

Більше 70% житлових проектів, що вийшли на ринок, представлено новобудовами економ класу. При цьому загальна структура ринку збереглася колишньою – на сегменти економ і комфорт класів припадає 66% пропозиції. Питома вага об’єктів нерухомості престижного сегмента становить 34%.

Найбільш активно забудовуються Голосіївський і Дніпровський райони, на які сумарно припадає 35% всіх пропозицій на ринку житла. Найменше будівництв в Подільському та Деснянському районах Києва (по 3% на кожен район).

Починаючи з лютого 2014 р. на ринку первинної житлової нерухомості почалися значні цінові зміни. Загальна картина цінових змін свідчить про зростання гривневих цін за підсумками півріччя в середньому на 14,4%.

У другій половині 2014 р. ринок житла столиці продовжить поповнюватися – очікується здача 5 нових проектів.

До кінця 2014 року основні ринкові тренди попиту збережуться – найбільш затребуваними залишаться 1-2-кімнатні квартири бюджетного сегмента (економ і комфорт класи). Очікується, що призупинення і замороження низки споруджуваних об’єктів вплине на зниження обсягів введення житла за підсумками року до 25%.