ПОРТАЛ
18 серпня 2014, 12:50

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Розширення ринків збуту агропродукції обговорили під час Дня ферми на Шполянщині

Національний день ферми відбувся на базі шполянського підприємства «Відродження». Учасники переймали та обговорювали досвід раціонального харчування корів для підвищення продуктивності. Також було приділено увагу питанню розширення ринків збуту за умов зниження експорту продукції до Російської Федерації.

За словами міністра агрополітики Ігоря Швайки, перед українськими виробниками відкриваються ринки близько сотні країн за умови впровадження сертифікації за євростандартами. Серед найбільш перспективних та обширних ринків називали Китай та ПАР.

Про необхідність спрощення процедури оформлення земельних ділянок для сільгоспвиробників зауважив під час Дня ферми голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. З цією проблемою постійно стикаються чимало аграріїв, особливо серед тих, хто займається тваринництвом.

Після Дня ферми в Черкасах відбулася регіональна нарада з питань агропромислового комплексу. Під час наради обговорили збирання зернових, проблеми підготовки до осінньої посівної та найближчі перспективи забезпечення продовольчої безпеки країни.