ПОРТАЛ
6 серпня 2014, 12:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Семінар про маркування нехарчової продукції проведуть для черкаських підприємців та виробників

Далеко не всі підприємці реалізатори знають, що за продаж продукції нехарчового призначення без національного знаку відповідності їх можуть оштрафувати на суму близько 12 тис. грн.

Продукція нехарчового призначення повинна бути позначена національним знаком відповідності – трикутником у розірваному колі. Однак більшість реалізаторів і навіть вітчизняних виробників та імпортерів продукції для продажу в Україні про це не знають. Згідно з українським законодавством, відповідальність за відсутність національного знака відповідності покладена на реалізатора. Середній штраф за відсутність знаку на товарі становить 12 тис. грн.

Черкаська торгово-промислова палата ініціює проведення безкоштовних інформаційних семінарів на цю тему для реалізаторів та окремо для виробників й імпортерів. «Ця проблема пов’язана з нашим неврегульованим законодавством. Однак про неї необхідно інформувати, щоб виробники знали про необхідність такого маркування, а підприємці не брали на реалізацію товар без національного знаку якості», – говорить президент Черкаської ТПП Сергій Першин.

Очікується, що семінар буде проведено у серпні. Нині дата уточнюється. Довідки за телефоном ЧТПП Тел.: (+380 472) 36-08-60.