ПОРТАЛ
27 серпня 2014, 14:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкаській області вже оселилося 3660 переселенців

Через збройний конфлікт у східній частині України тамтешні жителі й далі змушені кидати рідні домівки в пошуках мирного прихистку: тільки на Черкащині вже оселилось 3660 людей (а це 1037 родин), 245 із яких прибули з території окупованого Криму. Принаймні, таку кількість вимушених переселенців наразі зареєстрували в обласному контактному центрі, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

Водночас, за даними цього центру, 431 людина виїхала з території Черкаської області в інші регіони. У цілому ж черкаська влада докладає максимальних зусиль, аби усім переселенцям надати дієву допомогу: передусім, всіляко намагається зарадити з житлом та роботою.

Так, станом на 27 серпня вдалося працевлаштувати 74 особи, ще 117 – мають статус безробітного, 113 – перебувають на обліку без статусу, а 27 осіб зняті з обліку, оскільки написали заяву про відмову від послуг.

- Раніше ми заявляли, що зможемо прийняти 3800 тисяч переселенців. Ця цифра була виведена з урахуванням вільних для проживання приміщень, - пригадує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Проте ми постійно вишукуємо можливості для проживання – це переважно приміщення приватної та комунальної власності і наразі у нас вистачить поселити 550 осіб.


Новини ринків і компаній