ПОРТАЛ
21 травня 2014, 19:52

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Коли краще купувати і продавати нерухомість

Покупці і продавці часто запитують, коли краще купувати або продавати житло. Всім відомо, що продавцям одягу навряд чи вдасться збагатитися на шубах навесні або на купальниках взимку. На ринку нерухомості теж є схожі закономірності, - пише SV Development.

Весна і осінь - найкращі сезони для покупців

Купівля житла відбувається не за один день і її, на відміну від придбання автомобіля або iPad, важко запланувати на певну дату. Угода з нерухомістю полягає, коли покупець вже вивчив ринок, подивився достатньо пропозицій і приготував потрібну суму.

Проте покупцям потрібно знати, що обсяг пропозиції житла варіюється залежно від сезону. Щовесни й осені на продаж виставляються більше об'єктів, ніж взимку і влітку. Для покупців це означає більше можливостей і вибору.

Свята і зимові місяці - найкращий час для продавців

Рідкісні продавці виставляють нерухомість на продаж перед святами і посеред зими, коли багато людей їдуть у відпустку і не займаються придбанням житла. Однак є покупці, яких не турбують ні пори року, ні дні тижня. Завжди знайдеться охочий зробити пропозицію про покупку. У партнерів Tranio.Ru були випадки, коли ріелтори закривали угоди 31 грудня в великому поспіху, і все тому, що у покупців була традиція зустрічати кожен Новий рік у новому будинку. Через загальний аврал і святковий настрій покупці не поскупилися при оплаті.

Більшість продавців вважають, що найкраще виставляти об'єкти на ринок навесні, а потім, повторно, - після закінчення літнього сезону. Але коли всі діють за одним шаблоном, вам як продавцю доводиться стикатися з великою конкуренцією. Продаючи житло в «мертвий сезон», ви можете скористатися ситуацією, коли будинків на ринку менше, а серйозні покупці все ще присутні. Виставляючи об'єкт на продаж взимку, подбайте про те, щоб він виглядав привабливо. Так, перед новорічними святами фасад можна прикрасити електрогірляндами. Ремонт краще зробити заздалегідь, наприклад, восени.