ПОРТАЛ
27 серпня 2014, 15:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаським підприємцям розповіли про європейські норми та технічні регламенти

Близько півсотні підприємців взяли участь в безкоштовному семінарі ЧТПП «Європейські директиви і норми, технічні регламенти - як інструмент виживання і просування продукції на міжнародні ринки ЄС та країн СНД. Зміст, особливості впровадження та сертифікації, маркування СЕ».

Як розповів порталу «Діловий регіон» президент Черкаської ТПП Сергій Першин, протягом 6-годинного семінару розглянули 4 блоки тем, які стосуються європейських вимог до менеджменту, сертифікації та якості продукції.

Найбільше часу приділили особливостям впровадження європейських директив та сертифікації продукції. Експерти Центру розвитку якості розповіли, як проводити оцінку відповідності, які схеми оцінки застосовують, поінформували про мінімальний перелік технічної документації для проведення оцінки тощо.

Про європейські стандарти якості розповідали генеральний директор органу з сертифікації ТОВ "Глобал Сертифік" Сергій Рубалський, який має колосальний професійний досвід в сертифікації систем і продукції у великих міжнародних сертифікаційних органах, та Олег Мацевитий, директор з розвитку Органу сертифікації Провідний аудитор DEKRA Certification за стандартами ISO 9001, 14001, OHSAS 18001 та європейський аудитор по Директивам двох нотифікованих органів.