ПОРТАЛ
27 серпня 2014, 20:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Депозитні ставки в Україні досягли максимуму

Намагаючись зберегти і залучити нових клієнтів в умовах щоденної зміни курсу національної валюти, українські банки в черговий раз підняли ставки по депозитних вкладах: близько 10% - по валютних, до 26% - по гривневих.

Втім, фінансові експерти традиційно нагадують, що максимальна ставка по депозиту далеко не єдиний фактор, на який повинні звертати увагу потенційні вкладники. Перш за все, треба вибрати надійний банк, який за будь-яких умовах поверне вкладення, - пише gazeta.ua.

Як не дивно, зробити правильний вибір не так вже й складно, вважає Олена Шостак, експерт ВТБ Банку, який входить до міжнародної фінансової групи.

По-перше, не потрібно гнатися за супервисокими відсотками: все ж в умовах кризи головне - стабільність, а не примноження коштів. Занадто високі ставки повинні насторожити клієнта, в той час як середні відсотки, швидше за все, свідчать про те, що у даного банку немає ніяких проблем з ліквідністю, тобто у банку достатньо ресурсів і немає необхідності залучати клієнтів, за будь-яку ціну. Плюс, перед підписанням договору варто поцікавитися, як банк виконував свої зобов'язання останні 5-6 років, чи затримував виплати, накладав обмеження і т. п.

По-друге, якщо банк давно і відкрито працює на ринку, регулярно повідомляє про результати своєї діяльності, наприклад, про докапіталізацію, це вагомий аргумент на користь його надійності і стабільності.

По-третє, для особистого спокою можна віддати перевагу короткостроковим вкладам.