ПОРТАЛ
30 грудня 2014, 19:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Топ-5 найбільш продаваних в Європі авто

Європейський авторинок за 11 місяців 2014 року продемонстрував стабільне зростання продажів. У листопаді продажі нових легковиків виросли на 1,3%, порівняно з листопадом 2013 року.

За даними консалтингової компанії JATO Dynamics, продажі нових легкових автомобілів в Європі в листопаді також зросли, додавши 1,3% до аналогічного періоду минулого року. Незначне падіння листопадових продажів відзначено у Франції (-2,7%) і Німеччини (-1,8%), - пише «Автоцентр».

В цілому ж по Європі 2014 рік стане одним з найуспішніших. З 29 європейських країн тільки в п'яти за підсумками року відзначений спад продажів. Самим провальним став нинішній рік для ринку Нідерландів, де вперше продажу подолали 20-відсоткову позначку. Також не зможуть похвалитися успіхами Австрія (-7,4%), Бельгія (-7,1%), Швейцарія (-6,8%) і Норвегія (-4,9%). А от лідером за обсягами продажів стала Іспанія, де річний приріст склав 19,7%. Непогано закінчують рік Італія (+ 5,4%) і Великобританія (+ 8,0%).

В категорії автомобільних марок лідерство займає Volkswagen завдяки популярним моделям Golf і Polo, на які припадає левова частка всіх продажів бренду. Інші виробники істотно відстали і розрив між нами значно менше.