ПОРТАЛ
14 березня 2015, 09:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві зріс попит на найдешевше житло

Орендні ставки на житло в столиці в лютому в доларі просіли на 25% (до $ 263-476 для одно- та двокімнатних квартир), а в гривні виросли на 25-30% (до 6 тис. грн.), повідомили виданню «Вести» експерти.

У Києві зріс попит на найдешевше житло

За даними порталу Address.ua, у лютому столиці було виставлено для оренди майже 25 400 квартир, що на 5% більше, ніж у січні. При цьому, як повідомив аналітик SV Development Сергій Костецький, було оформлено лише 635 договорів оренди.

«Така диспропорція - 40 квартир на одного реального клієнта - і утримує ціни оренди на ринку від різкої, пропорційної девальвації національної валюти, підвищення ставок. Курс за минулий місяць зріс майже вдвічі, тоді як гривневі ставки в лютому господарі тільки почали підвищувати і підняли в середньому на 25-30%», - сказав Костецький.

«Максимальне падіння зафіксоване для найбільш ліквідного житла: орендні ставки для однокімнатних квартир знизилися на 25%, а двокімнатних - приблизно на 22% у доларовому еквіваленті», - повідомила фахівець з маркетингових комунікацій Address.ua Світлана Артюхова.

Водночас істотно виріс попит на оренду найдешевших квартир (вартістю до $ 200 на місяць). Якщо ще в січні 2015р. кількість охочих зняти квартиру за вказаною ціною складала 17%, то в лютому цей показник підскочив до 29%.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук