ПОРТАЛ
12 березня 2015, 12:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Виконком дозволив зведення багатоповерхівки за драмтеатром

У багаторічній історії з котлованом прямісінько в центрі міста, за будівлею обласного драматичного театру, поставили крапку. На його місці таки зведуть багатоповерхівку. Дозвіл на це восьми голосами надали члени виконавчого комітету Черкаської міської ради, ухваливши проект рішення про надання житлово-будівельному кооперативу «Резиденція Черкаси-1» містобудівних умов і обмежень, - інформують у прес-службі Черкаської мерії.

Виконком дозволив зведення  багатоповерхівки за драмтеатром

Як повідомив під час обговорення головний архітектор міста Віталій Чернуха, відомій у простонародді «ямі» уже понад сім років (котлован вирили в 2008-ому). Наміри забудовника звести там 5-секційну багатоповерхівку викликали неабиякий суспільний резонанс. Первісний проект, який виносили на розгляд, «завернули». Натепер автори доопрацювали його.

– Наразі пропонується будівництво однієї житлової блок-секції з вбудовано-прибудованими торговельно-культурними та офісними приміщеннями. Його висотність залишається такою ж – 12 поверхів, – розповів Віталій Володимирович. – У нас із містобудівної документації є і генеральний план, і зонінг-план. Якщо першим на цій ділянці передбачені торгово-офісні приміщення зі сквером, то в плані зонування території міста (затвердження якого є наступною стадією після генплану) зроблене уточнення. Зокрема, та частина, на якій планується будівництво є діловою зоною, на якій можливе розміщення житла у верхніх поверхах. На першому обов’язково торгово-офісні приміщення, поруч – рекреаційна зона. Утім, на ній, за умови проходження спеціального походження, можливе розміщення закладів громадського відпочинку.

Поміж тим, за його словами, вже вдалося владнати питання з паркувальними місцями для майбутніх мешканців квартир. Їх облаштують в двох кварталах від будинку.

На розгляд цього питання порядку денного прийшли й працівники театру. Вони просили владців, аби ті не дозволяли таке будівництво, оскільки за такою високою будівлею театр «загубиться».

Зрештою вісім членів виконкому проголосували за те, щоб надати ЖБК «Резиденція Черкаси 1» містобудівні умови та обмеження, троє – утрималися.