ПОРТАЛ
20 липня 2014, 15:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як отримати ідентифікаційний номер на дитину?

З таким питанням дуже часто, особливо у літній період, звертаються громадяни до територіальних органів Міндоходів. Це питання роз’яснює Державна податкова інспекція у м. Черкасах.

Для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб, громадяни звертаються то територіальних органів Міндоходів за місцем реєстрації (прописки). У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків, який раніше називався ідентифікаційним номером.

Заява від фізичної особи, яка не досягла 16 років або є неповнолітньою і ще не отримала паспорта, подається одним з батьків за наявності документа, що посвідчує його особу, та свідоцтва про народження дитини. Якщо зазначені документи видані не українською мовою, необхідно подати засвідчені в установленому законодавством порядку переклади цих документів українською мовою (після пред’явлення повертаються) та їх копії.

Реєстрація фізичної особи у Державному реєстрі здійснюється протягом 5 робочих днів від дня подання до контролюючого органу облікової картки.


Новини ринків і компаній