ПОРТАЛ
19 липня 2014, 19:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Названо найбільш невигідні авто

Стали відомі моделі, які найбільше втрачають у вартості через кілька років після експлуатації. Відповідний рейтинг був складений експертами аналітичного агентства Автостат. Експерти взяли за основу дані продажів нових легкових автомобілів 2011 року і порівняли їх з вказаним переліком цін, за якими автомобілі пропонуються на ринку в 2014 році, - пише Авто@Mail.ru.

Як виявилося, більше всіх за потенційний продаж свого б/в автомобіля втрачають власники Renault Laguna (-44,6% від вартості нової машини вже через три роки володіння), Jaguar XF (-42,7%), Cadillac CTS (-41, 4%), а також Zaz Chance (-41,4%) і BMW 7-ї серії (-41,1%).

У десятку найбільш «невигідних» машин також увійшли Citroen Berlingo VP (-40,4%), BMW 5-ї серії (40,0%), Volvo S80 (-39,6%), Land Rover Discovery (-39,5 %) і Audi A3 (-39,0%).

А ось найбільшу вигоду при вторинному продажі можуть отримати власники Renault Sandero (втрата вартості - 14,9%). На другому місці за вигодою виявилося придбання Hyundai Solaris - за три роки ця модель втрачає 15,9%. На третьому - Hyundai Santa Fe (-16%). Четверту сходинку рейтингу займає Volkswagen Golf (-16,2%). Замикає ТОП-5 лідерів Volkswagen Polo (-16,2%).

Крім того, до десятки рейтингу найвигідніших автомобілів увійшли Great Wall Hover H5 (-16,9%), Honda CR-V (-16,9%), Volkswagen Amarok (-17,7%), Kia Soul (-18% ) і Nissan Note (-18,2%).

Експерти відзначають, що лідерство найвигідніших моделей ринку пояснюється тим, що три роки тому виробники прагнули ставити мінімальні ціни при запуску в продаж того чи іншого автомобіля. Як наслідок, втрата вартості за три роки також виявилася мінімальною.


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко