ПОРТАЛ
21 липня 2014, 12:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині буде новий губернатор?

Петро Порошенко формує власну команду на місцях. Очікується, що цього тижня буде призначено нових голів Житомирської, Вінницької, Волинської та Миколаївської обласних державних адміністрацій, повідомляє Капітал.

Перші можливі призначення керівників ОДА Петром Порошенко свідчать, що президент робить ставку на людей, з якими він раніше співпрацював.

За даними видання, на останньому засіданні уряд узгодив призначення чотирьох нових голів ОДА, кандидатури яких були подані президентом.

Кабмін погодив на посаду голови Житомирської ОДА кандидатуру Сергія Машковского, який змінить представника партії «Свобода» Сидора Кізіна. Останній керував областю з 2 березня цього року. Машковському 34 роки, він директор компанії з продажу автомобілів і депутат Житомирської міської ради, куди пройшов за списком партії «Рідне місто».

Також буде проведена заміна голови Миколаївської ОДА. Замість Миколи Романчука, колишнього директора суднобудівного заводу «Океан», посаду займе народний депутат від «Батьківщини» Вадим Меріков. Останнього на парламентських виборах в 2012 р. включили до виборчого списку партії «Батьківщина» під номером 66. Меріков потрапив до Верховної Ради після того, як парламент в березні припинив повноваження народних депутатів Арсенія Яценюка і Степана Кубіва. Відзначимо, в травні рідний брат Мерікова Артур став начальником Управління внутрішніх справ Миколаївської області.

А от голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник буде перепризначений новообраним президентом.

Народний депутат Олексій Кайда («Свобода»), який був присутній на засіданні Кабміну, повідомив виданню, що на місце голови Волинської ОДА погоджений керівник Луцького автомобільного заводу корпорації «Богдан Моторс» Володимир Гунчик, який керував регіональним штабом Порошенка під час президентської кампанії.

Рішення щодо заміни або перепризначення керівників інших областей поки що президент не ухвалив.