ПОРТАЛ
26 серпня 2014, 13:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Коли ЄСВ сплачувати не потрібно?

Суб’єкти підприємницької діяльності, які перебувають на загальній системі оподаткування, не сплачують єдиний соціальний внесок за ті періоди, в яких вони не отримували дохід (прибуток). Проте, зазначена норма поширюється лише у випадку наявності підтверджуючих цей факт документів.

Про це повідомила начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Черкасах Олена Ротаєнко.

Вона нагадала, що, відповідно до законодавства, єдиний внесок для фізичних осіб –

підприємців (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування) встановлюється у розмірі 34,7% суми доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. Водночас, сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального єдиного внеску за кожну особу за місяць, у якому отримано дохід (прибуток), - зазначають у ДПІ у м. Черкасах.

Платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є фізособи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності.

Нагадаємо, що мінімальний страховий внесок протягом всього року складатиме 422 гривні 65 копійок (34,7% від мінімальної зарплати).